Een betere versie van jezelf, het kan!
HARTIK gelooft dat in ieder mens de kracht zit om zélf weer de regie te pakken. Het begint allemaal bij je hart én ademhaling. Door controle te krijgen op je hartritme kom je in balans en word je fitter.
Wil jij ook meer jezelf zijn?

Waar begin je? Bij je hart!
Elke dag sta je voor verschillende uitdagingen en stressvolle momenten, daar ontkom je niet aan. De sleutel om er beter mee om te gaan ligt in je hart. Maar liefst 1 op de 8 mensen heeft last van burn-out klachten volgens TNO. Dat is niet niks, maar wil jij je weer energiek, scherp en krachtig voelen? Ben je klaar met dat opgejaagde gevoel en wil je weer in balans komen? Dan begin je bij je hart! Je lijf geeft vaak vele signalen af, waar we soms volledig aan voorbij gaan.

Wist jij dat er meer zenuwsignalen gaan van het hart naar je hersenen dan van je hersenen naar je hart? De meesten van ons hebben geleerd dat het brein opdrachten geeft aan ons hart. Het is dus effectiever om vanuit je hart te trainen. Dat klinkt misschien vaag, maar dat is het niet. Sterker nog HARTIK laat je binnen enkele minuten zien wat stress met jouw hart doet, echt zo simpel is het. Gewoon met een computerscherm en een hartslagmeter. Binnen enkele minuten kun je met eigen ogen zien welke positieve invloed jouw ademhaling heeft op je hartritme.

Het verband tussen hartritme, jouw gedachten en emoties is direct zichtbaar d.m.v. een hartslagmeter op een computerscherm en laat zien of je in balans bent (hartcoherentie) of niet. Onderstaande afbeeldingen laten het effect van verschillende emoties op het hartritme zien. Bij frustratie zie je een grillig, chaotisch patroon en bij waardering een harmonieus patroon en dit harmonieus patroon noemen we hartcoherentie.

In control door je hartritme
Het menselijk lichaam is zo ontworpen dat het maar op 1 manier reageert als de druk/stress te groot wordt. Dan blokkeren je hersenen al is de opdracht nog zo simpel. Je prestaties worden minder, waardoor je jezelf ook minder goed gaat voelen. Door letterlijk je hartritme onder controle te krijgen, krijg je grip op je hele zijn/functioneren. Deze wijze is veel duurzamer, dan op cognitief (verstandelijk) niveau. Je kwaliteit van denken kun je niet verbeteren door er over te denken. Je moet je brein resetten en dat kan door hartcoherentie. Als de verbinding tussen je hart en je brein weer klopt, dan is je lichaam in balans. Hierdoor krijg je weer grip op je emoties, die je voelen, denken en je gedrag bepalen. Zodat je uiteindelijk weer optimaal kunt presteren (relatie, familie, vrienden, werk, sport, etc). Het gaat om grip van binnen uit naar buiten toe. Dit kan in de vorm van een groepstraining of d.m.v. coaching één op één met het Heartmath® Veerkracht programma.

Wetenschappelijk bewezen methode
Waar andere behandelaren een behandelplan opstellen aan de hand van protocollen en voor jou bepalen wat wel en niet goed voor je is, start HARTIK eerst met het lichaam tot rust brengen door je hartritme te optimaliseren met de Heartmath® methode. De gepatenteerde en bekroonde biofeedback apparatuur is door cardiologen, neuro-cardiologen en neurologen van het Heartmath Instituut in Californië ontwikkeld. Als zorgprofessional sta ik helemaal achter deze wetenschappelijk bewezen methode o.a. gebruikt bij de politie, het leger, bedrijven zoals ASML, Phillips, Shell, Delta Lloyd, diverse zorginstellingen en in topsport. Door deze methode samen toe te passen, kom je tot jezelf en vanuit jouw eigen kracht kun je verder met persoonlijke inzichten. Bovendien kun je na de coaching of training deze methode zelf de rest van je leven blijven gebruiken.

 


Waarom kiezen voor HARTIK?
Ik ben specialist in hartcoherentie! Met mijn ervaring als masterverpleegkundige ken ik de werking van het lichaam en weet ik welke processen zorgen voor (medische) klachten/signalen waardoor mensen uit balans raken. De impact ervan kan groot zijn, maar het mooie is dat de oplossing in een ieder zit. In je hart dus, je primaire energiebron. Je fysiologie (o.a. je hart, longen, zenuw- en hormoonstelsel) moet eerst in balans zijn om te kunnen focussen op wat belangrijk is voor jou.

Jij staat centraal
Als
zorgprofessional heb ik jarenlange ervaring bij het professioneel ondersteunen en begeleiden van mensen (in moeilijke tijden). In de tijd dat ik patiënten in hun terminale fase begeleidde, stelde ik hun behoefte en wensen centraal. Hoe zwaar het soms voor de patiënten ook was, ik probeerde altijd hun persoonlijke veerkracht te vergroten. Dat ging verder dan alleen het medische aspect en het raakte essentiële levensvragen. De Heartmath® methode sluit naadloos aan bij mijn vertrouwen dat iedereen de kracht in zich heeft om een betere versie van zichzelf te worden, hoe moeilijk de situatie soms kan zijn. Integriteit, zorgzaamheid, oordeelloosheid en oprechtheid zijn bij het coachen belangrijke uitgangspunten voor mij. Zorgen dat anderen het beste uit zich zelf kunnen halen door deze eenvoudige en effectieve methode maakt dat ik op een professionele wijze mijn kennis en kunde kan inzetten.

Individuele coaching met het HeartMath® Veerkracht Programma
Tijdens de eerste coaching sessie van 1,5 uur zullen we jouw persoonlijke hulpvraag bespreken en maak je kennis met hartcoherentie. De volgende coaching sessies zijn 1-1,5uur en gemiddeld 6 keer in een periode van 2-3 maanden.

Groepstraining voor Veerkracht
In 5 bijeenkomsten van 2,5uur maak je de HeartMath® methode eigen. Je krijgt zélf grip op stress en je vergroot je veerkracht. We trainen in een groep van max. 10 personen. Groepstrainingen starten een aantal keer per jaar, vraag naar de mogelijkheden!

HARTIK biedt met de wereldwijde wetenschappelijk bewezen en effectieve HeartMath® methode individuele coaching en groepstrainingen waarmee jij zelf op een eenvoudige en zichtbare wijze weer grip krijgt op je (werk)leven. Geïnteresseerd? Graag nodig ik je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.